dilluns, 14 de març del 2011

Encara direu que és neta i segura?

No podem tancar els ulls i fer veure que no pasa res, que la realitat no va amb nosaltres. Aquesta setmana em pogut veure com una catàstrofe natural se’n duia la vida de milers de persones al Japó.
El Japó un país desenvolupat tecnològicament i que te les seves infraestructures preparades per resistir fenòmens naturals com son terratrèmols i tsunamis. Un país que quan construeix ja ho fa preveient que aquestes coses poden pasar   i que per tan redueix les conseqüències d’aquests desastres naturals.
Tot i això el Japó és igual que la resta de països i continua apostant per l’energia nuclear, això per a mi demostra que el desenvolupament a vegades no esta ben mesurat.
És a dir per a mi un país desenvolupat seria un país que fes servir un mètode de producció d’energia que no poses en perill l’existència de la espècie humana i la de la resta d’espècies que habiten en aquest planeta.
El problema és global ens afecta a totes però és segur que des dels àmbits locals és poden fer moltes coses, és des dels municipis on em de promoure l’ús de les energies renovables.
Em de ser capaços de dotar als municipis d’autonomia energètica, es innegable que això no s’aconsegueix de la nit al dia però si que podem destinar els diners dels nostres impostos en avançar per aconseguir aquest objectiu.
El primer pas és fer que els equipaments públics funcionin 100% amb energies renovables,així com dotar d’un sistema de recollida de les aigües grises que produeixen totes les instal·lacions esportives i que amb un petit procés de depuració és podrien re aprofitar per regar o netejar.
Un altre pas a fer seria la posada en pràctica de la recollida porta a porta i la construcció d’una planta de triatge. Aquesta és una pràctica que ja és fa en d’altres municipis de la nostra comarca i on és demostra que fent servir aquest sistema hi ha un percentatge més elevat de re aprofitament i reciclatge que no pas amb el sistema actual de recollida.
Son moltes les iniciatives que és poden fer des de les institucions locals el problema és la voluntat política per tirar-les endavant. Un cop més el problema és el mateix i no és un altre que no voler enfrontar-se amb les necessitats dels mercats.
Avui en dia som pocs els que defensem la necessitat de trencar amb els mercats i respondre única i exclusivament a les necessitats de la gent sense por a res.
Els sistema actual ens ha portat fins aquí i el que ens ha donat és més precarietat en tots els sentits i en tots els àmbits que coneixem.
Per això em de tenir clar que només des de les alternatives populars podem construir una nova realitat que ens allunyi de totes les formes d’explotació i de precarietat que avui en dia omplen la nostra vida diària.
Cal doncs un canvi real i per això no podem seguir donant confiança als responsables polítics que ens han dut fins aqui.
Les etiquetes son per els productes, les persones reclamem fets.

1 comentari:

  1. I les nuclears també produeixen CO2
    http://www.crisisenergetica.org/staticpages/index.php?page=20060706093434314
    i l'urani que es fa servir és finit (o sigui que no és il·limitat)
    i el tractament previ de l'urani només el poden fer pocs països (adéu a la independència energètica)
    i si la cagues fent una nuclear que has de projectar a 10 anys vista te la menges amb patates (un molí de vent el desmuntes en 2 dies)

    ResponElimina