dilluns, 2 de maig del 2011

Persegueixen idees

Era el juny de l'any 2002 i el govern espanyol va decidir endurir una mica més les regles del joc democràtic a Espanya aprovant la nova llei de Partits. Aquesta llei, que va ser aprovada amb els vots favorables de PP, PSOE, CIU, CC i Partit Andalusista sumaven 304 juntament amb el vot favorable de Gaspar Llamazares que va votar favorablement per error. L'aprovació d'aquesta llei tan sols va rebre 16 vots en contra i per tant va quedar aprovada.
Un dels punts que deia la llei de partits és el següent:
"Impedint que un partit polític pugui, de forma reiterada i greu, atemptar contra aquest règim democràtic de llibertats, justificar el racisme i la xenofòbia o donar suport políticament a la violència i les activitats de les bandes terroristes"
Quan es va aprovar aquesta llei es va il·legalitzar el PCEr, EH i Batasuna encara que posteriorment s'han anat il·legalitzant totes aquelles formacions polítiques afins ideològicament a la proposta de l'Esquerra Abertzale. Conforme ha anat passant això la justificació sempre ha estat la mateixa: que existia una vinculació entre ETA i la formació política a il·legalitzar en aquell moment.
Per a mi mai ha estat així, l’únic objectiu d'aquesta llei és la d’il·legalitzar les idees de l'Esquerra Abertzale ja que són contraries al sistema capitalista i a l'actual marc constitucional. Ho creia a l'any 2002 i ho crec ara nou anys després on ens trobem un escenari molt diferent d'aleshores, amb el PP i PSOE governant a Euskadi i amb un alto el foc d'ETA definitiu i garantitzat per part de mediadors europeus.
Durant els darrers anys els diferents governs espanyols insistien en què si l'Esquerra Abertzale volia concórrer a les eleccions tan sols havia de condemnar la violència d'ETA, doncs bé això ja ha passat, i tot i això hem pogut veure com tant SORTU com la coalició BILDU han estat il·legalitzades per ser considerades una continuació d'ETA.
Segons el govern espanyol, per poder participar a les eleccions s'havia de condemnar la violència i aquesta condemna s'ha produït tant per part de SORTU com posteriorment de BILDU, on és el problema? Jo continuo pensant que el problema està en la ideologia ja que fa molta por que una força de l'esquerra anticapitalista i independentista arribi a tenir 300.000 vots en una part de l'estat espanyol i posi en perill l’unitat d'Espanya. Fruit d'aquesta il·legalització el nacionalisme espanyol ha aconseguit guanyar les darreres eleccions autonòmiques a Euskadi. És evident que si deixes fora a 300.000 persones en un país de dos milions d'habitants estàs alterant les eleccions al teu favor.
D'altra banda, continuo pensant que estem davant d'una persecució ideològica quan la citada llei de partits només s'aplica contra les formacions de l'esquerra anticapitalista que tenen una forta implantació al territori i una gran representació institucional. 
Per què ho dic? Perquè en els darrers anys hem vist com nazis amb carnet de militancia a partits com AUN, España 2000, Democracia Nacional han assassinat a diferents joves d'ideologia antifeixista i per contra no s'ha produït cap il·legalització de cap d'aquests partits. A més a més, hem hagut de sentir comentaris als mitjans de comunicació per part de gent progressista que alertaven que il·legalitzar aquestes formacions seria antidemocràtic.
Ara, a més a més, als ajuntaments del principat de Catalunya tenim un altre enemic i és PxC, un partit que promou la discriminació i la xenofobia i que per contra tampoc ha estat il·legalitzat. Des de fa ja més de 8 anys obté representació a diferents municipis finançant-se així amb diners públics i obtenint les subvencions estatals que com a partit polític li pertoquen.
Penso que la llei de partits no hauria d’existir ja que en democràcia totes les idees que respectin els drets humans han de ser vàlides i dic això perquè estic en contra de l’afirmació que en democràcia, totes les idees són vàlides. Les idees feixistes no tenen cabuda en cap societat que s'anomeni democràtica. I ja diu molt d'una societat que es fa dir democràtica, com és l'espanyola, que no només permeti que partits feixistes participin del joc democràtic sinó que alhora promogui la persecució contra aquells que ideològicament son dissidents amb el sistema capitalista.
Per conclusió, queda clar que la transició encara està per fer i ens agradi o no, vivim en una dictadura democràtica que persegueix l’esquerra anticapitalista i protegeix el feixisme més ranci. La persecució ideològica continua, i en el mateix sentit que durant la dictadura.
Des d’aquí dono tot el meu suport a l’Esquerra Abertzale, SORTU i BILDU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada