dimarts, 20 de setembre del 2011

Dilluns de ple, ple de populisme.


Ahir juntament amb dos militants de la CUP de Sant Boi vaig assistir al ple per veure què deien els vint i cinc regidors que formen part del nostre ajuntament.
Només arribar ja vaig poder rebre la primera dosis de populisme. Com no podia ser d’una altra manera provenia del discurs del sr. David Parada, cap de llista del partit racista i xenòfob PxC.
La sorpresa no va ser tant per les mocions introduïdes ni pels arguments expressats (molt esperats sabent què pensa aquest regidor i el seu partit) sinó més perquè aquest senyor no contestava el que se li demanava i tampoc presentava les seves pròpies mocions amb arguments i dades contrastades.
Sincerament recomano a totes aquelles persones que van votar a aquest senyor i aquest partit que assisteixin al proper ple a veure com gestiona els 3000 vots que van recollir en les darreres eleccions. Més enllà d’eslògans populistes i mal intencionats, és important conèixer a les persones que hi ha al darrere, tant per saber com són com també per conèixer les seves capacitats.
Ahir al ple es va escoltar la veu d’una part del carrer, la d’una part de la població que pensa que la mediocritat i l’odi ens faran sortir d’aquesta crisi econòmica. Una veu del carrer que creu erròniament que la culpa de tot és dels més febles. Una veu del carrer que mira cap a baix per assenyalar i buscar culpables de la situació de mediocritat en què el sistema capitalista i les classes dominants ens fan viure.
Sí, vostè és la veu dels qui no es paren a pensar que hi hagi o no hi hagi immigració, hauran de continuar pagant la hipoteca. Vostè representa als que ignoren que la reforma laboral no té res a veure amb la presència o no de mesquites a la nostra vila.
Vostè és la veu de tots aquells que no saben que els culpables són els polítics que governen al servei dels mercats fent negoci amb les necessitats de la gent.
Vostè i la seva gent tenen tot el dret a existir i també a expressar les seves opinions.
Ja que no el farem canviar d’opinió i vostè continuarà defensant postures xenòfobes i intolerants, només li demano com a ciutadà, que vostè com a regidor del meu poble estigui a l’alçada d’aquest, i com a mínim expressi correctament els seus arguments.
Ahir més que mai vaig saber que la resta de partits es van equivocar negant-se a seure’s amb vostè al debat que organitzava la fundació Marianao, i dic la resta perquè la CUP estava disposada a fer-ho. I és que a més d’un ja li esta bé que hi hagi polítics i partits que a l'hora de buscar culpables assenyalin cap a baix.

dimarts, 13 de setembre del 2011

11 DE SETEMBRE: SEGRESTANT ELS CARRERS.


Diumenge al matí era un dia de reivindicacions nacionals i socials. En primer lloc de reivindicació nacional, ja que es commemorava una desfeta: la ciutat de Barcelona cedia al setge espanyol i queia en mans borbòniques d’ençà fins als nostre dies.
La Diada és una jornada on la gent pren el carrer, és un dia on tothom a la seva manera celebra aquesta desfeta. Cada any tothom acostuma a moure’s lliurement pels carrers de Sant Boi per acostar-se a l’església a fer l’ofrena i a gaudir dels actes de la Diada, però aquest diumenge, en canvi, aquesta dinàmica es veié alterada radicalment ja que els polítics decidiren que no només retallen drets socials i laborals, si no que també retallen la nostra llibertat de moviments. Com ho van fer?
Doncs van tornar a repetir allò que va passar fa prop de tres cents anys, però aquesta vegada no sobre la ciutat de Barcelona sinó als voltants de la plaça de l’església de Sant Boi de Llobregat. I és que diumenge la plaça estava setjada per tanques i policia autonòmica al servei del capital i dels polítics espanyols que no volien ser conscients del rebuig que han generat les seves polítiques antisocials.
Diumenge la classe política van tornar a governar al servei dels mercats donant l’esquena al poble. Com a santboià m’avergonyeixo d'ells, que privaren els ciutadans de Sant Boi i a molta gent de la resta dels Països Catalans de gaudir de la nostra festa nacional en plena llibertat.
És per això que m’agradaria saber quant va costar tot el dispositiu en seguretat de la Diada: quin preu tenen les 8 furgonetes d’antiavalots; els 4 o 5 cotxes patrulla dels mossos; els 3 o 4 cotxes de la policia municipal, els de protecció civil i sobretot la quinzena de secretes amb disfressa inclosa?
Posats a retallar comencem per aquí.