dijous, 1 de juny del 2023

 No et coneixia Juana Dolores.

La primera referència que vaig tenir va ser mitjançant la ràdio, precisament et citaven a RAC1, una ràdio no pas de caire popular. Avui a l’hora de dinar he recordat el teu nom i en quin programa de TV3 t’havien entrevistat i ràpidament he realitzat la cerca per internet.

Sincerament tot i que no et conec hi han moltes coses de tú i del teu discurs que m’agraden, la primera que et consideris marxista i la segona que siguis del Baix Llobregat.

Has tingut l’oportunitat i no l’has desaprofitat, no podem dir el mateix de les darreres experiències populars de la política catalana, s’han deixat endur més pel context pel que creuen que diuen les tendències i no pas pels motius ideològics i els interessos de classes que manifestaven defensar. Estem d'acord doncs en què la CUP s'ha tornat una colla de jipis més preocupada en ocupar cadires als consistoris municipals que no pas en la conquesta del poder.

Com deia tú en canvi sí has fet denúncia, amb un llenguatge malsonant que de ben segur a les classes dirigents no ha agradat, ja és cert, però és que estic d’acord amb tú. Aquest missatge no anava per a ells, aquest missatge va per als i les joves que no poden marxar de casa dels pares, per a les parelles amb fills a càrrec que no arriben a pagar totes les despeses que genera donar als teus fills i filles una vida amb oportunitats. Va dirigit a les dones que no poden abandonar als seus maltractadors perquè no tenen una independència econòmica ni un suport material de l’administració pública.

Per això estic d’acord amb tu Juana, ens governen “putus vells”. Ep que la vellesa no és el problema, Pepe Mújica també es vell i provablement ell seria part de la solució.

Com a marxistes no deixem de llegir als clàssics i per tant no deixem de llegir i intentar comprendre gran quantitat de textos vells, diuen que la vellesa va lligada a la saviesa i tornarem a dir que no sempre.

Com a integrador social d’una escola segregada al Baix Llobregat i que acull a població igualment segregada i estigmatitzada diré que tens raó en afirmar que l’abstenció va lligada a la renda, si vols un dia podem fer una enquesta entre aquest segment de la població que sense tenir-ne consciència formen part igual que tu i jo de la classe treballadora.

Gràcies Juana per tornar-me la motivació per a escriure i sobretot per a seguir creient en què el canvi arribarà o bé per iniciativa popular o bé pel col·lapse de la gestió de les classes dominants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada