dimarts, 6 de novembre del 2012

Al novembre cal una resposta popular, és l’hora del poble!




La història té reservada un altre cop un paper clau per al mes de novembre, si més no amb la propera convocatòria de vaga general, i amb l’avançament de les eleccions al parlament de Catalunya. Venen temps convulsos o si més no temps d’oportunitats de canvi, ja sigui de sigles o d’estatus. El que està clar és que depenent de la resposta i la participació popular el canvi serà en un sentit o en un altre, inapreciable o real.

Convocatòria anticipada d’eleccions;
Sóc dels que penso que l’avançament de les eleccions no és un fet casual sinó que és conseqüència directa del fracàs polític del president Mas i de CIU, en un moment en que la pressió social començava augmentar de forma exponencial ha decidit convocar eleccions responent a una demanda popular.
Evidentment el poble Català té dret a l’autodeterminació així ho venim reivindicant des de fa més de quaranta anys el conjunt de l’esquerra independentista, però no és menys evident que recollir ara aquest clam és un acte oportunista que tan sols pretén desplegar una cortina de fum que tapi per complert les actuals polítiques de retallades.
Un cop més CIU ha posat per davant de tot els seus interessos partidistes convocant aquestes eleccions. Al convocar les eleccions CIU ha aconseguit suspendre i aturar totes les comissions d’investigació que tenia obertes al Parlament pels diferents casos de corrupció. A més a aprofitat l’enrenou que a provocat el gir sobiranista  per censurar i condemnar a diferents mitjans i periodistes que fent periodisme d’investigació havien fet públics casos de corrupció a la sanitat pública catalana.
CIU i el president Mas han fet servir una causa justa i noble com és el dret a decidir per silenciar i contaminar les lluites populars per la defensa dels serveis públics. A ningú se li escapa doncs que la convocatòria d’eleccions és un fet programat  i interessat, realment el que CIU vol és mantenir la centralitat política o en altres paraules el manteniment de la seva quota de poder per sobre de tot.
En un moment on la gestió de la crisi no li era favorable han utilitzat el dret a decidir per a recuperar vots i tapar la política de retallades, fent veure que tots els problemes són per culpa de l’estat espanyol.

Canvi inapreciable o canvi real;
Després del 25 de novembre poden passar moltes coses, però de ben segur és que en la mesura que el repartiment del poder recaigui en els partits que actualment conformen l’arc parlamentari, aquest serà inapreciable. Ho serà ja que cap formació està disposada a trencar amb les actuals polítiques de retallades i a defensar els interessos de les classes populars. Ara mateix la única organització política que defensa obertament els interessos del conjunt de les classes populars catalanes és la CUP.
Si el 25 de novembre vols un canvi inapreciable vota qualsevol formació que actualment conformen l’arc parlamentari autonòmic, si per contra vols la ruptura amb el sistema capitalista i amb l’estat espanyol, tria la CUP.

Per què la CUP és garantia de ruptura?
En primer lloc perquè la CUP és una organització assembleària, això vol dir que s’organitza de forma horitzontal amb assemblees locals,territorials i en darrera instància l’assemblea nacional, que és el màxim òrgan decisori i on cada militant és un vot.
En segon lloc perquè tot el que facin els possibles diputats de la CUP està sota el control i la direcció de l’assemblea i per tant de la militància.
Perquè els possibles diputats de la CUP seran uns simples emissors i representants de l’assemblea , aquests últims serem els que guiarem i configurarem el paper i les decisions que prenguin els futurs diputats.
En tercer lloc perquè anem al Parlament a dir que aquest model no ens representa, que aquesta institució autonomista és un espai antidemocràtic que no promou la participació ciutadana i que resta al servei dels sectors financers i de les elits econòmiques.

10 punts d’acció política;
1. Els diputats tindran mandats limitats a una legislatura.
2. La retribució́ dels parlamentaris serà la retribució́ màxima de les persones assalariades de la CUP (1.600euros nets/mes).
3. La CUP apostarà per l’establiment dels mecanismes per fer efectiva la democràcia directa a nivell parlamentari.
4. El grup parlamentari de la CUP actuarà en estreta col·labora
ció amb les lluites i els moviments populars.
5. La CUP mantindrà la seva independència respecte als grups financers i les elits econòmiques.
7. Les persones que integren la CUP no podran tenir una duplicitat de càrrecs en les institucions ni en la mateixa organització.
8. Els parlamentaris entendran sempre com a marc nacional els Països Catalans.
9. La CUP defensarà la simplificació de les estructures administratives. Dissolució de les diputacions provincials i aposta per les institucions supramunicipals. Comarques i municipis com a base de les polítiques de proximitat.
10. Defensa d'un municipalisme nacional arrelat al territori per endegar un procés de construcció nacional i transformació social que retorni el poder de decisió al poble.

Els 18 eixos programàtics de la CUP #hovolemtot #eslhoradelpoble

- Per la Construcció Nacional

1. Independència nacional per als Països Catalans.
2. Una república dels Països Catalans per una democràcia real i directa.
3. Per l’Europa i la Mediterrània Solidàries dels pobles lliures.
4. Pel català com a llengua comuna i preferent.

- Per un nou model social, econòmic i cultural

5. Una economia al servei del poble. Aturem les retallades.
6. Nacionalització de la banca i les entitats intervingudes amb diners públic.
7. Sobirania econòmica i no pagament del deute il·legítim.
8. Nacionalització i autogestió dels sectors estratègics.
9. La cultura com a eina de transformació social.
10. Per un espai comunicatiu dels Països Catalans.

- Per la igualtat d'oportunitats, les llibertats, i els drets socials i laborals

11. Repartiment dels treballs i de la riquesa.
12. Pels drets i les llibertats. Derogar lleis discriminatòries com ara la d'estrangeria.
13. Per uns serveis públics universals, de qualitats i únics.
14. Pel dret a l'habitatge i a la terra.
15. Cap a una societat no patriarcal. Per unes polítiques públiques que facin efectiu l’avortament lliure i gratuït

- Per la defensa del territori

16. Per un model territorial respectuós amb el medi i al servei de les persones.
17. Uns Països Catalans sense nuclears amb un model energètic ecològic
18. Sobirania alimentària i per una nova cultura de l’aigua i de la terra.

Aquí teniu el programa sencer http://issuu.com/cupnacional/docs/cup-programa_politic_2012 abans d’anar a votar estaria bé que us el llegiu, quatre anys és massa temps com per prendre una determinació sense saber el que s’està votant.
Si us agrada el programa i voleu estar al cas de tot el que fem a Sant Boi podeu consultar la web www.santboi.cup.cat o bé també ens podeu seguir pel facebook de la CUP de Sant Boi, i si voleu formar part activa del canvi i de la ruptura amb l’actual sistema i avançar cap al socialisme i la independència dels Països Catalans doncs us convidem a passar-vos pel carrer Victor Balaguer nº21, allà ens trobareu cada dijous a partir de les 20:00 de vespre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada