dimecres, 11 de maig del 2011

Algunes propostes del programa de la CUP.


Durant aquests darrers mesos em estat elaborant el programa electoral amb el que ens presentem a aquestes eleccions. És un programa fet de forma participativa i obert a la gent que hi ha volgut participar.
Per elaborar el programa el vam dividir en cinc eixos, educació, medi ambient, habitatge, participació política i economia i treball. Per cada un d’aquest eixos vam convocar una jornada participativa on amb tots aquells que hi van assistir vam debatre sobre els problemes i alhora que vam proposar les possibles solucions i idees per tal de canviar la situació actual.
Totes aquelles propostes que em anat recollint han estat debatudes i aprovades en assemblea i les em incorporat al nostra programa electoral. Aquest programa ja el podeu consultar integrament a la nostra pàgina web www.santboi.cup.cat en tot cas ara us faré un breu resum d’algunes de les propostes que van sortir a les jornades.
En matèria d’educació ;
-Obrir els patis i les biblioteques de les escoles fora de l’horari escolar per tal d’aprofitar aquests espais i potenciar l’ús social dels centres.
-Ampliar els horaris de la biblioteca central.
-Ampliar l’oferta educativa obrint una escola municipal d’idiomes.
-Augmentar l’oferta de places de les escoles d’adults.
-Recuperant les escoles taller.
En l’àmbit de medi ambient durant la jornada ens vam centrar en la gestió de residus;
-La implantació del sistema de recollida porta a porta de forma gradual a tota la ciutat ja que aquest sistema millora els percentatges de reciclatge fins a un 80%.
-Instal·lació de punts verds a cada barri de la ciutat.
-Impulsar la construcció d’una planta de triatge i d’una de compostatge municipal.
En la jornada d’urbanisme i habitatge;
-Aturar la venda de sol públic i del patrimoni urbanístic així com perseguir l’especulació.
-Actualitzar de forma anual el cens d’habitatge per tal de detectar els pisos buits i aconseguir incorporar-los al mercat de lloguer.
-Potenciar la empresa municipal CLAUS de forma que sigui eficient i capaç de gestionar una borsa d’habitatges tant de lloguer com de nova construcció i també d’habitatge social de forma transparent i que resolgui les necessitats de la ciutadania.
A la quarta jornada participativa vam parlar sobre participació política i algunes de les propostes que vam recollir son;
-La modificació del Reglament orgànic municipal i del Reglament de Participació ciutadana per tal de garantir la participació directa.
-Volem que les entitats siguin actors principals de la vida social santboiana és per això que em de garantir la independència de les entitats per no caure en el clientelisme ni en el paternalisme institucional actual.
La cinquena i última jornada participativa va consistir en treball i municipalització de serveis;
-Aturar l’externalització i privatització dels serveis municipals i revertir-los.
-Creació d’una cooperativa municipal de consum per tal de consumir productes del territori.
-Creació d’un banca del temps per gestionar brigades comunitàries de treball per persones aturades obtenint descomptes en els impostos municipals a canvi del seu treball.
-La creació d’una borsa de treball local que serveixi per vincular la demanda de treball a l’oferta de cursos de forma eficient i transparent.
Si esteu interessats en consultar la resta del programa ja ho podeu fer a la web www.santboi.cup.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada